Amsterdam met kids: uitagenda met uitjes voor kinderen

In Amsterdam staan er de komende tijd weer heel veel leuke activiteiten voor kinderen op de uitagenda. Hier vind je altijd een lijst met leuke kindvriendelijke uitjes, van festivals en markten tot knutselmiddagen.

☆Eens per maand kun je een weekend lang struinen op de vlooienmarkt in de IJ-hallen.

☆De creatieve markt Sunday Market is meestal op de eerste zondag van de maand in de Westergasfabriek, de tweede zondag van de maand op het Rokin en de laatste vrijdag van de maand op de Nieuwmarkt. Check de datum wel even van te voren, want in sommige maanden is het anders.

☆In het zomerseizoen kun je op zondag regelmatig naar de creatieve markt Pure Markt, in Park Frankendael, het Amsterdamse Bos en het Amstelpark.

Het Laatste Tafeltje

April

☆28 april tot en met 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. De tentoonstelling Serieus grappig is al wat langer in Beeld en Geluid, die gaat over satire in Nederland.

☆29 april tot en met 5 mei is het Taartrovers Film Festival in het Eye Filmuseum in Amsterdam.

Mei

☆Heel erg tof: van 2 mei tot 1 september komt er bij de Jaap Edenbaan een stadsstrand! Het terras voor JAAP wordt omgetoverd tot een stadsstrand, met zomers eten en drinken. In het weekend komen er gratis sportieve activiteiten voor kinderen, met de instructeurs van de schaatsschool. Het Jaap Eden Strand is geopend op donderdag- en vrijdagavond en in het weekend overdag.

deze zomer komt er een stadsstrand bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam!

☆11 en 12 mei is de Nationale Molendag, in heel Nederland kun je molens gaan bekijken, een deel organiseert ook kinderactiviteiten. Je kunt bijvoorbeeld een molen in Weesp bezoeken.
☆18 mei kun je met het WNF plastic vissen in de Amsterdamse grachten, Roos schreef eerder over plastic vissen.

☆26 mei, is de Dag van Park op allerlei plekken in Nederland en België. Op Google kun je zoeken naar activiteiten bij jou in de buurt.

☆26 mei is het jubileumfeest op de Boerderij op IJburg, met imker, de schaapscheerder en nog veel meer activiteiten.

☆30 mei is het Hemeltjelief Festival, het jaarlijkse festival voor grote en kleine kinderen, op Hemelvaartsdag op de NDSM-werf.

☆29 mei tot en met 2 juni is Rollende Keukens, culinair festival bij de Westergasfabriek.

☆31 mei tot en met 3 juni is Taste of Amsterdam, culinair festival in het Amstelpark, met kinderprogramma. In het Amstelpark is ook een grote speeltuin.

Juni

☆12 juni is de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton.

☆15 juni is het BuitenGewoon Kinderfestival op Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee.

Juli

☆13 en 14 juli is het International Kids Festival Amsterdam in het Amsterdamse Bos. Dit kinderfestival is voor kinderen tot 12 jaar. Met muziek, workshops, schminck, yoga, trampolines, foto booth, kinderkleding, gezond eten en bar voor de ouders.

Augustus

☆8 augustus is Circusbende op de NDSM, het circusevenement op de NDSM-werf.

☆8 tot en met 11 augustus is Landjuweel op Ruigoord. Bij dit festival zijn er theater, poëzie, beeldende kunst, films, muziek, dans, workshops, eten en drinken en een beeldenroute. Er is een kinderprogramma en een familiecamping.

September

☆14 en 15 september is het KinderMuziekFestival in de Tolhuistuin.

Speelgoed algemeen

Nog meer uitjes

☆Bij het Aviodrome kun je de nieuwe 4D-film Skymania bekijken, je gaat op avontuur met Thomas en Elsa, terug naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Ook kun je piloot worden voor een dag.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio buitenactiviteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆In de vakanties organiseren veel restaurants leuke dingen. Zo hebben Haddock, Ginger & Ale, de IJ-Kantine en Bij Storm allerlei leuke activiteiten.

☆Iedere vakantie organiseert Rialto leuke activiteiten voor kids, voor of na films.

☆In de vakanties hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. Zo heeft het Amsterdam Museum allerlei activiteiten, in het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen en in de DNA familietour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt.

☆De OBA organiseert iedere vakantie heel veel leuke activiteiten, zowel in de centrale bieb als in de andere vestigingen. Voor wat grotere kids is Maakplaats 021 leuk.

Mis jij leuke uitjes in Amsterdam voor kinderen in in deze uitagenda? Dan hoor ik dat heel graag via email op (info [at] leukmetkids.nl).

Amsterdam met kids: agenda voor kinderen