Amsterdam met kids: uit-agenda voor kinderen

In Amsterdam staan er de komende tijd weer heel veel leuke activiteiten voor kinderen op de agenda.

☆Eens per maand kun je een weekend lang struinen op de vlooienmarkt in de IJ-hallen.

*De creatieve markt Sunday Market is meestal op de eerste zondag van de maand in de Westergasfabriek, de tweede zondag van de maand op het Rokin en de laatste vrijdag van de maand op de Nieuwmarkt. Check de datum wel even van te voren, want in sommige maanden is het anders.

Het Laatste Tafeltje

☆16 tot en met 24 februari is de voorjaarsvakantie in Amsterdam.

☆16 tot en met 24 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam, georganiseerd door Rialto, CC Amstel, de OBA en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool.

☆16 tot en met 3 maart kunnen oudere stoere kids (vanaf 12 jaar) in The Amsterdam Dungeon naar de tijdelijke show Februscary, in de duisternis jagen onverwachte situaties en onvoorziene gasten de bezoeker de stuipen op het lijf.

☆24 februari is Prentenboekjesfestival Feest in de Stad in de Schouwburg Amstelveen, vol bekende prentenboekfiguren en er is een voorstelling van Agent en Boef en Nijntje op de fiets.

☆Tot en met 3 maart is Flevonice in Biddinghuizen, een drie kilometer lange kunstijsbaan in de natuur, met allerlei andere leuke dingen, zoals een grote glijbaan waar je met een band vanaf gaat, een grote krabbelbaan om te oefenen, een speeltuin, trampolines en een restaurant.

☆7 april is het Kinderkorenfestival bij de Nationale Opera in Amsterdam voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

Speelgoed algemeen

☆Bij het Aviodrome kun je de nieuwe 4D-film Skymania bekijken, je gaat op avontuur met Thomas en Elsa, terug naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Ook kun je piloot worden voor een dag.

☆In de vakanties organiseren veel restaurants leuke dingen. Zo hebben Haddock, Ginger & Ale, de IJ-Kantine en Bij Storm allerlei leuke activiteiten.

☆Iedere vakantie organiseert Rialto leuke activiteiten voor kids.

☆In de vakanties hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. Zo heeft het Amsterdam Museum allerlei activiteiten, in het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen en in de DNA familietour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt.

☆De OBA organiseert iedere vakantie heel veel leuke activiteiten, zowel in de centrale bieb als in de andere vestigingen. Voor wat grotere kids is Maakplaats 021 leuk.

Mis jij een leuk uitje in deze agenda? Dan hoor ik dat heel graag via het contactformulier of via email op (info [at] leukmetkids.nl).

Amsterdam met kids: agenda voor kinderen