Amsterdam met kids: boekentips

Op stap in Amsterdam gaan vaak mijn favoriete boeken mee, die laat ik je hier zien. Verspreid door dit artikel vind je nog meer leuke boekentips.

Boekentip: Kidsproof Amsterdam, met de leukste adresjes in en rond de hoofdstad

Zoek je een reisgids? Ik vind Kidsproof Amsterdam (te koop bij Bol.com) een heel leuk boekje om in je tas te hebben, bij ons ligt hij standaard ergens in de kinderkamer omdat zoonlief alle plaatjes van Amsterdam zo leuk vindt. Ik schreef er een review over. In het eerste deel vind je typische Amsterdamse uitjes “Geef mij maar Amsterdam”, onder de titel “Op pad in de stad” vind je uitjes die veel mensen niet zo snel zelf zullen bedenken, nog een stukje verder buiten de binnenstad gaat “De stad uit!” en natuurlijk ontbreekt “Eten en slapen” niet.

boekentips-amsterdam-een-verhalenboek-en-een-kleur.jpg.jpeg

Dit zijn twee leuke boeken over de hoofdstad. Het Kleur- en Speurboek Amsterdam (te koop bij Bol.com) is een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details, van allerlei mooie plekken in de stad. Het is daarnaast een speurboek, Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. In Amsterdam (te koop bij Bol.com) bezoekt de familie Jansen de stad. Je leest en kijkt mee over wat ze allemaal zien en meemaken, maar ook over de mooiste plekken van de stad en belangrijke personen uit de geschiedenis. Over beide schreef ik een review.