Amsterdam met kids: kinderfeestjes

In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen, hier vind je leuke ideeën voor thuis en buitenshuis.

Kunst enzo

Bij Theater de Toverknol (Kerkstraat 174) kun je een feestje vieren in combinatie met een reguliere voorstelling. Je kunt ook een privé partijtje vieren met een voorstelling of toneelworkshop.

Graffitifun organiseert graffiti feestjes. Een vriendje van mijn zoontje deed dit een keer, daar maakte onze kleine man een heus kunstwerk, hij was helemaal trots.

Koken

Bij het Kinderkookcafé (Vondelpark 6) kun je met je vriendjes en vriendinnetjes samen koken.

Varen

Bij de Veerdienst Amsterdam kun je met je kinderfeestje een boottocht maken, naar Pampus of naar het Muiderslot, vanuit de haven van IJburg.

Boerderij

Clara Maria (Bovenkerkerweg 106, Amstelveen) is een kaas- en klompmakerij waar je een rondleiding kunt krijgen of je feestje vieren.

Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1, Amstelveen) is een kinderboerij met een grote speeltuin voor verschillende leeftijden. Hier kun je ook een kinderfeestje vieren.

Buiten en binnen spelen

Jeugdland (Valentijnkade 131) is een natuurspeeltuin met kinderbouwplaats, kinderboerderij en moestuinen en een heuse rode tractor. Ik schreef er hier meer over. Je kunt aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat is ’s zomers heel gezellig.

In en om Amsterdam zijn allerlei binnenspeeltuinen waar je een feestje kunt geven, waaronder TunFun, Monkey Town, Ballorig, Candy Castle en Dartel Dome.

Het Laatste Tafeltje

Sporten

Bij Skills kun je wekelijks apenkooien in gymzalen in de Rivierenbuurt, in Oost en op IJburg. Je kunt er ook je kinderfeestje vieren.

Skateshop This is soul organiseert skateles. Dit kan je ook als feestje boeken, indoor of outdoor, op verschillende plekken in Amsterdam.

In Amsterdam oost zit de Jaap Edenbaan (Radioweg 64), waar je kunt schaatsen.

Bij Griffioen Buitensport (Ookmeer Jungle, Willinklaan 7) kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun feestje kunnen vieren. Denk aan kanoën, survival, op de touwbrug, tokkelen, vlotten bouwen, BMX fietsen, bamboe bouwen en meer.

Clip ‘n Climb (Sportpark Kadoelen 4) is een klimhal bij een binnenspeeltuin. Kinderen kunnen hier goed gezekerd worden en tegen allerlei wanden klimmen. Wij gingen er heen met een kinderfeestje, alle aanwezige jongetjes vonden het fantastisch.

Nog meer actieve feestjes

Bij Storm (IJdijk 10) is een soort van strandtent met funsportpark Wind ’n Wheels, je kunt hier kinderfeestjes doen voor kinderen vanaf 7 jaar, je kunt er onder andere landzeilen en electrocross doen.

Bleekemolens Race Planet for Kids (Herwijk 10) is een indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen.

Er zijn meerdere plekken in Amsterdam waar je stuiterballen kunt laten springen op mega trampolines. In Amsterdam West kan dat bij Bounz (Willinklaan 3), in Amsterdam Oost bij VROG (Kruislaan 222) en bij Jumpsquare (Daniël Goedkoopstraat 1).

Er zijn verschillende plekken waar je kunt bowlen of discobowlen, bijvoorbeeld bij het bekende Knijn (Scheldeplein 3) en Powerzone (De Ruijterkade 153).

Feestjes in restaurants

De Kleine Valk (Marie Heinekenplein 5) heeft een aparte speelkamer met speelgoed. Hier kun je ook je verjaardagsfeestje vieren.

MiniMarkt (Beethovenstraat 5a), een soort warenhuisje met café met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel. Je kunt er ook kinderfeestjes vieren.

Bij de miniChiChi Club (Spaarndammerstraat 43) kunt je ook een kinderfeestje geven, van een fotoshoot tot discofeest en apenkooien.

Haddock (IJdijk 8) op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. Maar je kunt er ook een kinderfeestje vieren, buiten als het mooi weer is of binnen als het slecht weer is. Van mini bootcamp en Oud Hollandsche spelletjes tot een knutselfeestje.

Feestjes thuis

De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje, zoals uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink.

Lees ook: actieve uitjes in Amsterdam en speeltuinen in Amsterdam

Amsterdam met kids, kinderfeestjes

Mis jij leuke kinderfeestjes in Amsterdam in deze lijst? Dan hoor ik dat heel graag via email op (info [at] leukmetkids.nl).