Amsterdam met kids: festivals

In de winter is er het Amsterdam Light Festival, een route van lichtjes door de binnenstad, erg leuk om een keer te doen.

Op verschillende dagen en plekken is de Sunday Market, een creatieve markt in Amsterdam.

Op verschillende dagen in april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Amsterdam.

Op Koningsdag is de vrijmarkt in Amsterdam, waarbij het Vondelpark traditioneel gereserveerd is voor kinderen, maar nog veel meer plekken: het Amstelveld, de Amsterdamse Poort, het Artisplein, het Bellamyplein, het Bilderdijkpark, het binnenplein van het Buikslotermeerplein , de Dappermarkt, het Erasmuspark, het Frederik Hendrik Plantsoen, het Frederiksplein bij de Falckstraat, de Leliegracht, de NDSM-Werf, het Plein 40-45, het Sarphatipark, de Sint Antoniesluis, Stadspark Tussenmeer, het Westerpark en de haven van IJburg. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen.

In mei is Rollende Keukens, een culinair festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam. In juni is Taste of Amsterdam, culinair festival in het Amstelpark, met kinderprogramma.

Speelgoed algemeen

Eind juni is Roots Open Air in het Oosterpark in Amsterdam, onderdeel van het multiculturele festival Amsterdam Roots Festival, met op het Kinderplein speciale voorstellingen voor kids.

In juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, die pont is hartstikke spannend voor kids, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

In augustus is altijd de Parade in Amsterdam, met overdag kinderprogramma.

In augustus is het Junior Grachtenfestival in Amsterdam, met klassieke muziek voor kids.

Gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in Amsterdam kijken naar sprookjes.

In de herfstvakantie in oktober is Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival in de herfstvakantie, in Amsterdam is dit in de Westergasfabriek, ik schreef er hier over.