Amsterdam met kids: kindvriendelijke restaurants

In Amsterdam zijn ontzettend veel leuke kindvriendelijke restaurants, koffiebarren en lunchtentjes. Sommige restaurants hebben een speeltuin of speelhoek. In het overzicht per wijk vind je nog veel meer restaurants, dit is een selectie.

Heerlijke burgers eet je bij de Burgermeester, op verschillende plekken in de stad.

De Coffee Company heeft door de hele stad heen koffiebarren die vol zitten met ouders. Ook Bagels & Beans zit verspreid over de stad en is vaak erg kindvriendelijk, sommige hebben een speelhoek.

De lekkerste ijsjes van Amsterdam eet je bij het IJscuypje, dat inmiddels in de hele stad zit.

De Pizzabakkers zit op verschillende plekken in de stad en is heel kindvriendelijk, kids kunnen speeldeeg krijgen om lekker in te kneden. Ook zijn er kinderstoelen.

Het Laatste Tafeltje

Centrum

Bij Rosa & Rita (Conradstraat 471) eet je biefstuk en pizza op Oostenburgereiland in de Czaar Peterbuurt. Er zijn genoeg kinderstoelen voorhanden en grotere kids kunnen buiten in de autobus spelen.

Brasserie Nel (Amstelveld 12) zit in de oude witte Amstelkerk, het terras zit aan het Amstelveld, waar een voetbalgoal en een speeltuintje is.

Bij Dignita Hoftuin (Nieuwe Herengracht 18) kun ontbijten, brunchen of lunchen met seizoensproducten op een idyllisch plekje in het groen, met een grasveld er omheen.

De Pizzabakkers zit onder meer op de Haarlemmerdijk 128 en Plantage Kerklaan 2. De Burgermeester zit onder meer op de Utrechtsestraat 8, Elandsgracht 130 en Plantage Kerklaan 38.

Zuid

De Pijp

De Bazar (Albert Cuypstraat 182) is een mediterraan restaurant in een gigantische ruimte met vrolijke kleuren. Het is er altijd druk, dus reserveren is wel verstandig. Je kunt er ook heel leuk ontbijten.

De Kleine Valk (Marie Heinekenplein 5) heeft een aparte speelkamer met speelgoed, je kunt hier ook je verjaardagsfeestje vieren.

Het Vondelpark

Groot Melkhuis, midden in het Vondelpark, heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen. Er zijn ook babyschommels (die zijn rondom dicht zodat een baby er niet uit kan vallen).

De Vondeltuin (Vondelpark 7) zit aan de zuidkant van het park bij de Amstelveenseweg en naast een speeltuin, er is een kindermenu en ijsjes.

De Rivierenbuurt

Happy Italy (Zuidelijke Wandelweg 78), vlakbij de RAI: met recht een Fast Italian genoemd, de pizza’s staan snel vers op tafel. Helaas is de speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen.

Restaurant Vandaag (Europaboulevard 1) heeft een all you can eat buffet met verlaagd Kidsbuffet en een Kidskitchen, waar kinderen koekjes kunnen bakken. Er is een speelkamer en oppas.

Het Amstel Boathouse (Amsteldijk 223), voorheen het Mirandapaviljoen, heeft een aparte speelkamer en buiten een groot terras.

Het Amsterdamse Bos

Bij Boerderij Meerzicht (Koenenkade 56) in het Amsterdamse Bos kun je pannenkoeken eten, er is een speeltuin en er zijn dieren.

West

Café Restaurant Amsterdam (Watertorenplein 6) zit vlakbij het Westerpark, in een hoge oude machinekamer. Er is een mooi terras aan een plein, met uitgebreid kindermenu en tekentafel, buiten is een voetbalkooi.

Terrasmus in het Erasmuspark: een erg leuk terras voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat.

Oost

Melksnor familiecafé (Wibautstraat 105) heeft enorm veel speelgoed, broodjes, pannenkoeken, koffie en biertjes, kleine kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven.

De Indische Buurt

Blitskikker (Javastraat 117) is winkel met speelgoed en wat kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar, gezinscafé en kinderkapper in een, kids kunnen spelen bij de treintafel of keukentje, tekenen, pac-mannen of een spelletje doen. Voor ouders liggen er tijdschriften.

Watergraafsmeer

Ginger and Ale (Helmholtzstraat 61), in de Watergraafsmeer: een mooi ruim restaurant met speelhoek, met lekkere gerechten voor volwassenen, maar ook heel veel verschillende pannenkoeken. Er zijn kinderstoelen en een verschoningskussen. Ik schreef er een recensie over, de kaart is inmiddels veranderd. In de vakanties en weekenden zijn er vaak activiteiten voor kinderen.

Amstelkwartier

De internationale pizzeria keten l’Osteria (Korte Ouderkerkerdijk 16) zit naast een speeltuintje en een groot grasveld, waar in de zomer iedereen uitkijkt over het water.

IJburg

Haddock (IJdijk 8) op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ’s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels op het terras naast de zandbak met speeltoestel, ’s winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen en een verschoningskussen zijn spreekt voor zich. In de vakanties en weekenden zijn er vaak activiteiten voor kinderen.

Bij Storm (IJdijk 10) op Zeeburgereiland: een soort van strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels, met kinderhoek binnen en buiten speeltoestel, trampoline en heel veel zand. In de vakanties en weekenden zijn er vaak activiteiten voor kinderen.

MOJA (Pedro de Medinalaan 89) op Steigereiland ligt prachtig aan het water achter Design020. Het heeft binnen een mini indoor speeltuin en buiten op het terras een speeltuintje voor de kids.

Haas & Popi (Pampuslaan 501) op Centrumeiland op IJburg: op de plek waar vroeger Blijburg zat, zit nu broedplaats Lolaland, met restaurant Haas & Popi, een ruim opgezet restaurant met speelhoek en open haard, buiten is een groot terras.

I-Grec (Jean Desmetstraat 121) op IJburg heeft een kindermenu en een speelhoek binnen en een speelhuisje buiten, er zijn wel trappen, dus voor een ondernemende dreumes wat minder handig.

Noord

IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15), op het NDSM-terrein in Noord: is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek en in het weekend kunnen de kids knutselen, in de vakantie wordt er ook van alles georganiseerd. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

Café de Ceuvel (Korte Papaverweg 2) is een vrolijk hippie café waar sociaal en eco hoog in het vaandel staat, ze hebben er speelgoed.

Restaurant Stroop (Meteorenweg 272, aan de kant van de Coentunnel) is een restaurant met gewone en bijzondere pannenkoeken. Er zijn ook borrelhappen, broodjes, salade, soep en een wisselend hoofdgerecht. Het is een soort strandtent in het groen, met hangmatten, speelkarretjes en soms een zwembadje. Binnen is er een speelhoek.

Mis jij leuke kindvriendelijke restaurants in Amsterdam in deze lijst? Dan hoor ik dat heel graag via email op (info [at] leukmetkids.nl).

Lees ook: kindvriendelijke hotels en appartementen in Amsterdam

Amsterdam met kids: restaurants met speeltuin, speelhoek of speelgoed