Amsterdam met kids: het leukste vervoer

Amsterdam heeft een uitgebreid netwerk van trams, bussen, metro’s en pontjes. Wil je van A naar B dan geeft Google Maps goed advies voor wandel-, fiets- en OV-routes, maar er zijn natuurlijk veel leukere manieren van vervoer in Amsterdam met kids.

Je kunt natuurlijk alleen met je gezin op ontdekking, maar als je de stad snel wil leren kennen kun je ook met een gids per fiets, boot of bus de stad ontdekken.

Een hele leuke manier om Amsterdam te leren kennen is op de fiets. Er zijn allerlei bedrijven die fietstochten aanbieden in Amsterdam. Het is tof voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad, of juist het platteland rondom Amsterdam. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes, een kinderzitje of kinderfiets kun je bijboeken en je kunt er ook fietsen huren zonder gids. Daarnaast kun je een fietstocht boeken bij Tickets en Tours, waar je de leeftijd van de kinderen opgeeft, daarmee kunnen ter plekke kinderfietsen of zitjes worden geregeld.

Met een een rode dubbeldekker door de stad, waarin je bij mooi weer zelfs boven in het open deel kunt gaan zitten, hoe tof is dat? Deze Hop on Hop of Bus is een fijne manier om de stad te leren kennen met kinderen. Je koopt een ticket voor 24 of 48 uur (eventueel in combinatie met een boot ticket) en de bus brengt je van de ene naar de andere attractie, je kunt zo vaak je wil in en uitstappen. Je kunt de Hop on Hop of Bus boeken via Tours & Tickets.

Ook met een rondvaartboot leer je de stad op een snelle manier kennen, zonder dat de kinderen grote afstanden hoeven te lopen. Bij I Amsterdam kun je verschillende rondvaarten boeken: je boekt online een Canal Cruise Ticket en kunt het digitale ticket bij alle grote rondvaartbedrijven gebruiken, waar je niet van tevoren hoeft te reserveren. Hartstikke handig, je kunt gewoon op de dag zelf kijken hoe en laat en op welke plek je het liefst de rondvaart doet.

Je kunt ook voor één of meer dagen de I Amsterdam City Card kopen, waarmee je onbeperkt gebruik van openbaar vervoer krijgt, gratis entree tot musea en attracties, een gratis rondvaart en allerlei kortingen.

In plaats van de tram of bus kun je in Amsterdam ook allerlei fietstaxi’s nemen, zo’n Tuk Tuk fiets, vaak bestuurd door studenten.

Ga je naar Amsterdam Noord, dan kun je de pont nemen, voor kinderen is dit vaak al een beleving op zich.

Amsterdam met kids, het leukste vervoer

Bekijk ook: hotels en appartementen in Amsterdam met kids